Kesä älä mene pois. No eihän tuo vielä näytä menevän. Helteet hellii ja työpöytä on kutsunut. Uuden työkauden myötä uudet tuulet puhaltaa työympyröissä. Saan näet uuden ”pomon”, kun Sari vilahti sinne Brysseliin. Sellaisen mukavan oloisen miehen, Peterin. Tervetuloa Peter. Sinua odotetaan joukkoomme.

Orientoituessani työhön, olen selannut uutisia. Eipä näytä paljon olevan hyviä uutisia. Pääministeri ennustaa synkkää talvea. Kuntien on vain vyötä kiristettävä. Valtiolta ei tipu lisä rahoja. Samaan saumaan luottamustehtäväni sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistakin tupsahti postilaatikkoon. Mitäs se kertoi ? Karua kieltä Järvenpäänkin talouden ahdingosta. Sosiaalipuolella ne säästöt ja leikkaukset tuntuvat äärettömän kipeiltä. Sisältäähän se ihmiselämän kirjon vauvasta vaariin, hoidon tarpeet monimuotoisesti. Ja sieltä sitä pitäisi säästää. Melkoisen mahdottoman tehtävän edessä seison. En halua leikata lasten kotihoidon Järvenpää-lisää, koska se antaa mahdollisuuden nuorille perheille jäädä kotiin hoitamaan lastaan alle 2,5 vuotiaana. Sitäpaitsi työstään kotiin jäävä äiti tai isä antaa jollekin sijaiselle työtä vuodeksi pariksi eikä kyseisen henkilön tarvitse mennä työttömyyskortistoon. Onko tullut mieleen, kun leikkuria heilutellaan ??.

Tietenkään leikkurin hommat ei tuohon lopu. On myös monia muita sektoreita mm vanhustenhoito, jonka yllä leijuu säästöjen uhka. Siinäpä sitä vähäksi aikaa purtavaa.