”Tahdon syliin, jossa tuhat äitiä rakastaa..”” laulun tekijän sanoin. ”Kaikkien tulisi saada nukkua pelkäämättä edes yksi yö.” sanoo äiti Amma. Ihminen kaipaa rakkautta, halauksia, hyväksyntää. Ja sitten jostain Intiasta saapuu äiti Amma jakamaan halauksia ja kansa jonottaa numerolaput kourassa näitä halauksia. Onko maamme tullut henkisesti kylmäksi, jossa tämä routaisen maan  kansa odottaa noita äitien sylejä, joissa voisi kokea lohdutusta ja rakkautta.

Kylmää on. Laman kourissa mm kunnat tuskailevat budjettiensa kanssa. Eräs säästöleikkurin kohde on lasten kotona tapahtuvan hoidon kuntalisät. Sehän on pieni summa mutta erittäin ratkaiseva niille äideille ja isille, jotka tahtovat hoitaa lapsensa kotona. Lapsi tarvitsee juuri alle 3 vuotiaana yksilöllistä turvallisuutta ja lämpöä. SYLIÄ. Pieni taapertaja päiväkodissa joutuu jakamaan hoitajan sylin. Eikä hän vielä osaa kaverienkaan kanssa leikkiä, kuten isommat lapset. Lapsen perustarve, SYLI jää vajaaksi.  Sitä syliä etsitään ja haikaillaan aikuisena vaikka äiti Ammasta.

Emme me mitään äiti ”ammoja” tänne tarvitse, kun heräämme itse rakastamaan lapsiamme ja annamme vanhemmille siihen myös mahdollisuuksia. Eikä tuo halaaminen ole aikuiseltakaan kiellettyä. Halaa läheisiäsi, ystäviäsi. Se on lääkettä sielulle -  routaisen maan kansa.